Україна замінить десятки послів за кордоном

 

Невдовзі пройде масштабна заміна послів України за кордоном – буде звільнено та призначено близько 20 керівників посольств.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

На призначення, зокрема, чекають посли в США, НАТО, Раді Європи (посади вакантні, і кандидатури нових послів вже визначені) та змінений представник у Євросоюзі (рішення щодо нового посла не ухвалене).

Серед послів, призначення яких очікується, є ті, які, ймовірно, викличуть критику. Їх об’єднує одне: усюди послами мають стати досвідчені дипломати.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що надав президенту Володимиру Зеленському пропозиції щодо близько 20 нових керівників закордонних місій, і вони погоджені з головою держави.

У МЗС України є ідея провести наприкінці грудня велику нараду послів – зібрати у Києві всіх чинних (і, ймовірно, низку наступних) послів України, щоб пояснити їм, якою є стратегія Києва у протидії агресії РФ, зокрема на Донбасі.

Як писала “Новинарня“, дипломат Костянтин Єлісєєв, експосол України в Євросоюзі, подав заяву про звільнення з Міністерства закордонних справ.

Читайте також:
Зеркаль: Не можу чинити спротив Росії всередині МЗС, що виконує рішення Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна