Швеція припинила справу за звинуваченням Ассанжа у зґвалтуванні

 

Розслідування за звинуваченням у зґвалтуванні, пов’язане із засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем, який зараз перебуває у в’язниці у Британії, припинено.

Про це заявила у вівторок, 19 листопада, заступниця головного прокурора Швеції Єва-Марі Перссон, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на АР.

“Я хочу повідомити про своє рішення про припинення попереднього розслідування”, – сказала вона на пресконференції.

Головна редакторка WikiLeaks Крістін Графнссон у своєму твіті сказала, що тепер фокус повинен перейти на “загрозу”, про яку Ассанж “попереджає роками: войовниче переслідування з боку США та загрозу, яку воно несе Першій поправці”.

Рішення у вівторок слідує за червневим рішенням шведського суду про те, що Асанжа не слід затримувати.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід підписав розпорядження про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до США.

Ассанж був заарештований 11 квітня після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін 50 тижнів у британській в’язниці за порушення умов звільнення під заставу.

Сполучені Штати наполягають на видачі Британією Ассанжа за звинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з військовим ексаналітиком, рядовим Челсі Меннінгом щодо доступу до таємної інформації.

Читайте також:
Експрезидент Еквадору підтвердив втручання Ассанжа у вибори США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна