У Тбілісі поліція розганяє протестувальників з-під будівлі парламенту

 

Грузинський спецназ у понеділок, 18 листопада, почав витісняти людей, які заблокували входи до парламенту Грузії у Тбілісі.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на місцеві ЗМІ.

Правоохоронці затримали кількох людей під парламентом, повідомляється про десяток осіб. Силовики також почали звільняти заблоковану вулицю Руставелі.

Речник Міністерства внутрішніх справ дав організаторам мітингу 30-хвилинний термін, щоби звільнити територію біля будівлі парламенту, після чого спецназ розпочав очищення території біля парламенту від протестувальників. Поліція застосовує водомети.

Через пікетування парламенту засідання сьогодні, 18 листопада, ймовірно, вже не відбудеться. Члени більшості не прийшли в парламент, а трьох депутатів, які прибули на місце, не пустили до будівлі законодавчого органу.

Як писала “Новинарня“, головні вимоги учасників протесту, який почався минулого тижня, – це проведення позачергових парламентських виборів за пропорційною системою, а також відставка уряду і зміна нинішнього складу ЦВК.

14 листопада на проспекті Руставелі під парламентом Грузії почалися протести після того, як депутати провалили голосування з реформи виборчої системи, яку пообіцяла провести влада.

Читайте також:
Призначення священників РПЦ на канонічній території грузинської церкви неприпустиме, – патріарх Ілія ІІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна