У Празі з’явилися білборди з Джемілєвим із докором президенту Чехії

 

У чеській столиці Празі з’явилися білборди із зображенням та цитатою лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, де він критикує позицію президента Чехії  Мілоша Земана щодо окупації Росією Кримського півострова.

Як повідомляє “Новинарня“, п’ять плакатів і один електронний екран розміщені в людних місцях Праги, передає “24 канал”.

Поряд із фото Джемілєва розміщена його цитата, де лідер кримських татар дорікає чеському лідеру в його заклику змиритися з окупацією Криму.

“За висловлення незгоди з радянською окупацією Чехословаччини в 1968 році я відсидів у в’язниці три роки. Зараз президент Чехії закликає змиритися з анексією Криму Росією”, – написано на білбордах.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці жовтня 2019 року президент Чехії Мілош Земан запросив на урочисте прийняття у Празькому граді представників невеликої кримськотатарської організації, лояльної Кремлю, заявивши про визнання Криму частиною Росії.

Читайте також:
Президент Чехії Земан планує обговорити із Зеленським питання русинів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна