Лукашенко вшосте балотуватиметься в президенти. І каже про Росію: “Нах*** такий союз?”

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країні не потрібен військовий альянс із Росією, яка щороку “підсовує нові умови”.

Про це він сказав у коментарі журналістам після голосування на парламентських виборах у Білорусі, що відбуваються в неділю, 17 лисопада, повідомляє “Інтерфакс-Захід

“Коли ти вступаєш в якесь об’єднання, ти розраховуєш, що з кожним місяцем, роком не буде гірше, ніж до цього. Що відбувається у нас (з Росією – “Н”)? Нам кожен рік підсовують нові умови, і ми постійно в економіці щось втрачаємо, втрачаємо і втрачаємо”, – сказав Лукашенко.

“Вибачте, нахріна потрібен тоді такий союз”, – додав президент РФ.

“Тільки не пишіть, що ми тут створюємо з Росією якийсь альянс, щоб висунути танки проти вас (Заходу). Ніколи цього не буде”, – заявив Лукашенко, звертаючись до польського журналіста.

Також президент заявив, що у відносинах Мінська й Москви “шалена напряжонка”, але це характерно для братніх країн.

“У нас маса, громаддя питань, і дуже багато питань, які треба було вирішити давно, але ми не вирішили, припустимо, по газу”, – сказав Лукашенко, зазначивши, що йому все-таки простіше вести переговори з Росією, ніж із Заходом.

При цьому Олександр Лукашенко заявив, що переживає, як Захід оцінить білоруські парламентські вибори, але не “париться” з цього приводу.

“Звичайно, я стурбований, як будуть оцінені мої дії. Звичайно, я переживаю за те, як сприймуть наші вибори і на Заході, і на Сході, і так далі. Але я з цього приводу паритися не звик”, – сказав президент РБ журналістам.

“Ми вибори проводимо для своєї країни, ми проводимо їх для свого народу, для того, щоб було краще в нас. Ми проводимо їх так, як ми це розуміємо. Якщо суспільству не подобається, як це президент організовує, то вони переоберуть його через пів року”, – додав Лукашенко.

На цьому тлі Олександр Лукашенко заявив, що буде балотуватися на президентських виборах у 2020 році.

Також він вважає, що наступні вибори президента країни доцільно провести влітку 2020 року.

“Кінець серпня – крайній термін. Мені здається, влітку ці вибори пройдуть”, – сказав Лукашенко журналістам.

Як відомо, Олександр Лукашенко вперше був обраний президентом Республіки Білорусь і відтоді ще чотири рази переобирався на посаді (востаннє – 2015 року). Зараз йому 65 років.

Читайте також:
Більше не “останній диктатор”: Лукашенко відвідає Австрію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна