“Слуга народу” виключає із фракції депутатів Скороход і Полякова

доповнено

Фракція “Слуга народу” виключає зі свого складу народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова.

Як  повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 15 листопада, інформує “Радіо Свобода”.

Перед початком засідання Верховної Ради народний депутат від “Слуги народу” Іван Шинкаренко в ефірі каналу “Рада” розповів, що, окрім виключення Скороход, фракція розглядатиме також і позбавлення членства Полякова.

Про це, за його словами, він сам і його колеги дізналися лише напередодні.

“Вчора ввечері пізно ця інформація до нас надійшла з приводу того, що сьогодні це питання буде розглядатися. Йому (Полякову – “Н”), так би мовити, “інкримінують» неетичну поведінку всередині фракції. Це розповсюдження інформації, котра є закритою всередині фракції і не має виходити назовні, начебто відпрацювання якихось політичних замовлень від тих чи інших опонентів. Але знову ж таки, це поки що чутки, але просто так вони не народжуються”, – міркує Шинкаренко.

Народний депутат уточнив: після виключення колишні члени фракції не втрачають свої депутатські мандати.

За даними “Української правди”, Полякова виключили через порушення домовленості про “спільне голосування по ряду чутливих питань”.

ОНОВЛЕНО. Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в коментарі журналістам у кулуарах ВР після 11-ї години повідомив, що голосування за двох нардепів на засіданні фракції відбулося, але голоси ще не пораховані. Він висловив упевненість, що Скороход буде виключена на 99%, а стосовно Полякова “візуально” було чимало голосів проти виключення.

ДОПОВНЕНО. “Ми тільки зараз підводимо результати голосування щодо пані Скороход – там переважна більшість, вже відомо все. Щодо пана Полякова – у нас залишилося 16 голосів (депутати, які не брали участь у голосуванні – “Н”), і п’ять із них потрібні за виключення, інакше воно не відбудеться”, – розповів Арахамія “Цензору“.
Він також зазначив, що деякі члени фракції, які голосували проти виключення Полякова, змінили свою думку після того, як він виклав інформацію в Telegram.

Як інформувала “Новинарня, Анна Скороход на засіданні Верховної Ради 14 листопада заявила, що її чоловіка затримали нібито за дорученням заступників глави офісу президента і генерального прокурора, оскільки під час голосування за певні рішення вона не дотримувалась загальної позиції фракції.
Водночас, голова фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія спростував будь-яку причетність їхньої політсили до затримання чоловіка Скороход.

Згодом у ГПУ повідомили, що затримали цивільного чоловіка Скороход, громадянина РФ Олексія Алякіна за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про анбандлінг ГТС і “Нафтогазу”. Обманута депутатка розплакалася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна