Генерала Марченка в порушення закону суд помістив у цивільне СІЗО. ДОПОВНЕНО

доповнено

Арештованого у “справі бронежилетів” генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка з порушенням законодавства помістили не на військову гауптвахту, а в цивільний слідчий ізолятор.

Про це повідомив колишній радник міністра оборони Юрій Бірюков. Цю ж інформацію “Новинарні” підтвердили адвокати Марченка та його підлеглих із ГУРСМЗ.

“Фінальний плювок “судової” системи в обличчя генерала Дмитра Марченка: в порушення положень про проходження військової служби, в порушення наказів міністра оборони, в порушення навіть самого клопотання прокурорів – Дімку помістили не на військову гауптвахту, а в цивільне СІЗО. Навіть в цьому вони не змогли втриматися від беззаконня”, – написав Бірюков у ФБ.

“Вони думають його цим зламати? Не дочекаються. Нас ламати – що небо фарбувати”, – додав він.

ДОПОВНЕНО. Як уточнив у коментарі “Новинарні” один з адвокатів підозрюваних у “справі бронежилетів” Георгій Мойсей, прокурор у своєму клопотанні про застосування запобіжного заходу наголошував, що Марченка потрібно помістити саме на гауптвахту.

Втім, у рішенні Печерського районного суду столиці це не прописано, та вказано: “Застосувати запобіжний захід у виді тримання під вартою”.

“Спочатку його помістили у відомчий (Національної поліції) ізолятор тимчасового тримання, а потім перевели у СІЗО”, – сказав захисник.

Як інформувала “Новинарня“, начальник Головного управління розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ генерал-майора Дмитра Марченка і чотирьох його підлеглих ДБР підозрює в причетності до закупівлі неякісних бронежилетів “Корсар” навесні 2019 року. Марченку інкримінують ч. 2 ст. 28 (злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою) і ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади). 11 листопада Печерський суд узяв бойового генерала, ветерана 79 одшбр Марченка під варту із непідйомною заставою понад 76 млн грн.
Подібні застави призначено ще двом офіцерам ГУРСМЗ, двох військових відправили під нічний домашній арешт.

Рішення про арешти суддя ухвалив незважаючи на клопотання про взяття військових на поруки від героїв України, народних депутатів та героїчних учасників бойових дій.

На захист генерала Марченка і його підлеглих став також начальник Патрульної поліції України, “кіборг” Євгеній Жуков “Маршал”.

Адвокати готують апеляцію на рішення суду.

Читайте також:
“Я бачу світло крізь бетон!” Велике інтерв’ю з генералом-реформатором Дмитром Марченком

Генерал-реформатор Дмитро Марченко в ГУРСМЗ: Кілька разів хотілося повернутися з МОУ в зону комфорту – на війну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна