ВАКС призначив ексзаступнику Гонтаревої заставу у 5 млн

 

Вищий антикорупційний суд обрав для колишнього першого заступника глави Нацбанку Олександра Писарука запобіжний захід у вигляді внесення застави упродовж п’яти днів у розмірі 5 мільйонів гривень без взяття під арешт.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення ухвалив суд в п’ятницю, 15 листопада.

Прокурор Національного антикорупційного бюро України просив про арешт Писарука на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 30 мільйонів гривень, звинувачуючи Писарука у змові з власниками “ВіЕйБі Банку” при видачі йому стабілізаційного кредиту на 1,2 мільярда гривень.

Захист просив відхилити це клопотання і застосувати особисте зобов’язання, апелюючи до недостатності доказів та відсутності ризиків, оскільки з моменту вручення підозри 11 листопада Писарук не покинув країну, маючи таку можливість.

Раніше адвокати вказували, що правління Національного банку, представники “Райффайзен банку Аваль”, відомі банкіри та інвестори висловили готовність взяти Писарука на поруки.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила 12 листопада, що у провадженні про заволодіння коштами для “VAB Банку” оголосили підозру вісьмом людям, серед яких – голова правління “Райффайзен Банку Аваль” і колишній перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

Як інформувала “Новинарня“, 13 листопада Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього виконувача обов’язків начальника управління НБУ по Києву та Київській області Миколу Каленського в справі про привласнення стабілізаційного кредиту для “VAB Банку”.

Читайте також:
За Дубневича внесли 100 млн застави

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна