Фракція “Слуга народу” оголосила свою ідеологію “соціал-лібертаріанською”

 

На тлі дискусій навколо законопроєкту про обіг землі сільгосппризначення фракція “Слуга народу” не дійшла спільної думки та оголосила свою ідеологію “соціал-лібертаріанською” замість ліберальної.

Як передає “Новинарня“, про це в кулуарах Верховної Ради в середу, 13 листопада, заявив голова фракції “СН” Давид Арахамія.

“У пана Потураєва позиція така, більш лібертаріанська. Але ви знаєте, що ми з недавніх часів стали соціал-лібертаріанцями. І ось є люди [із фракції “Слуга народу”], які більше захищають соціальну позицію, а є – які лібертаріанці. Якщо забрати ринок землі в тому вигляді, з референдумом – це більше про соціальну сторону. А є інша, лібертаріанська половина нашої партії”, – сказав Арахамія.

Таким чином він прокоментував заяви з трибуни депутата від “СН” Микити Потураєва про те, що відкриттям ринку землі, в т.ч. для іноземців, Україна “попрощається з комуністичним спадком”. “Ми нарешті зведемо рахунки з цим маніяком Леніним і людожером Сталіним, які зробили все, щоб позбавити український нарід головного багатства – землі. Ми повернемо українцям землю раз і назавжди”, – сказав Потураєв.

Напередодні в інтерв’ю “Ліга.net” Давид Арахамія сказав, що зміна ідеологічної орієнтації партії “Слуга народу” з лібертаріанства на соціал-лібералізм – наслідок орієнтації на масового виборця.

“Тому що в лібертаріанстві якщо ти не зміг заробити, став бомжем і помер, то хрін з тобою. У соціалізмі кожного бомжа необхідно переорієнтувати, працевлаштувати і реінтегрувати суспільством”, – пояснив Арахамія.

За його словами, українське суспільство – “суперсоціальне”, і навіть молодь чекає від держави участі в економічних процесах. “Якщо ми будемо говорити, що ми не за це, то ми будемо представляти не мас-маркет. У нас політичний продукт – це мас-маркет. Якщо у людей в голові є таке відчуття, то потрібно йому відповідати. Політична партія – це маркетинговий продукт”, – вважає нардеп.

Читайте також:
“А це труна свині”. Рада розглядає закон про продаж землі на тлі протестів: ХТО ЗА І ПРОТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна