Верховна Рада запустила свій оновлений сайт

 

Верховна Рада запустила свій модернізований інтернет-сайт.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 12 листопада, повідомило інформаційне управління апарату Верховної Ради.

“До цього часу модернізований сайт знаходився на етапі тестування в локальній мережі Верховної Ради України і, відповідно, був доступний для ознайомлення користувачам внутрішньої комп’ютерної мережі парламенту. На сьогодні фактично завершено модернізацію офіційного вебсайту Верховної Ради України… Адреса нового сайту Верховної Ради України: http://mportal.rada.gov.ua“, – розповіли в пресслужбі.

Із новацій – відвідувачі мають змогу писати через форму зворотного зв’язку: http://mportal.rada.gov.ua/feedback.

Новий сайт Ради стилістично подібний до модернізованої веб-сторінки Урядовий портал.

Як розповіли у ВР, заміну дизайну проведено відповідно до концепції “Дизайн система державних сайтів України”. Також спрощено інформаційну структуру сайту, користувацький інтерфейс та систему навігації в цілому; вдосконалено систему пошуку інформації на сайті. Веб-сторінку адаптовано для зручного перегляду на різних типах мобільних пристроїв.

“Таким чином, у 2018-2019 роках було виконано значний перелік робіт щодо адаптивної верстки основних розділів офіційного вебпорталу Верховної Ради України з підтримкою роботи сучасних типів екранів, режимів та роздільних здатностей (робоча станція, планшет, смартфон).
Для більш ефективного та якісного виконання поставлених завдань були модифіковані старі та створено нові шаблони сайту, запропоновано нове бачення блоку «Хід пленарних засідань» у розділі «Робота парламенту України сьогодні», яким спрощено розуміння режиму роботи Верховної Ради України”, – розповіли в пресслужбі, пояснивши, що йдеться про режими пленарного тижня; комітетів і фракцій; роботи з виборцями та ін.

Також реалізовано можливість додати обрану подію до персонального онлайн календаря користувача.

Для якісної комунікації з усіма аудиторіями відвідувачів сайту у новому дизайні запропоновано окремий новинний підсайт – “Прес-центр”, що отримав розширені інформаційні блоки: важливі теми; тематичні новини; новини комітетів; огляди друкованих видань Верховної Ради України; медійні матеріали; дайджест новин – електронна підписка; Верховна Рада України у соціальних мережах.

При цьому у пресслужбі зазначили: за результатами дослідження Громадського руху “Чесно” у 2018 році офіційний вебсайт Верховної Ради визнано найбільш відвідуваним серед сайтів парламентів держав-членів ООН. Зокрема, на парламентський сайт України щомісяця заходить майже 3 млн відвідувачів, які переглядають його сторінки понад 7 млн 800 тис. разів.

Читайте також:
Печерський суд заблокував низку українських новинних сайтів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна