Назарбаєв проситься організувати зустріч Зеленського та Путіна, – ЗМІ

 

Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв намагається домовитись про зустріч віч-на-віч між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 12 листопада, інформує “Reuters”.

“Що сталося, то сталося. Втрутилися зовнішні сили, внутрішні сили. Я з перших днів намагаюся якось їх звести. (…) Я зустрівся з паном Зеленським, послухав його. Буквально вчора говорив з Володимиром Путіним на тему, як далі вирішувати цю проблему. Вони… пропонують Америці, Європейському союзу, Нормандській четвірці зібратися і так далі. Я вважаю, що потрібна окрема особиста зустріч президентів Росії і України, тому що вирішується тільки між двома державами, а не між усіма “, – заявив Назарбаєв на конференції з міжнародної політики в столиці Казахстану Нурсултан.

ЗМІ зазначає, що Зеленський погодився на цю пропозицію.

“Зеленський вже погодився на тет-а-тет і повідомив про це президенту Росії. Ми зараз побачимо (якщо Путін погодиться, – “Н”). Якщо нейтральний майданчик потрібний, я запропонував Казахстан”, – додав він.

Читайте також:
“Об мене починають ноги витирати”: Лукашенко хоче посилити “миротворчу” роль Білорусі на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна