Міністерство інфраструктури запустить 10 нових залізничних маршрутів

 

Міністерство інфраструктури планує у наступному році придбати 26 пасажирських та 2 тисячі вантажних вагонів, а також відкрити нові залізничні маршрути.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

“В планах Міністерства інфраструктури в 2020 році придбання “Укрзалізницею” 2000 вантажних і 26 пасажирських вагонів, укладення договорів на 40 тепловозів та 200 електровозів, електрифікація 110 км колії для пришвидшення руху потягів, локалізація виробництва тяги в Україні, що дозволить створювати нові робочі місця для українців. Після оновлення рухомого складу планується відкриття нових маршрутів”, – йдеться у повідомленні.

У межах України планують відкрити такі маршрути: Ужгород – Херсон через Миколаїв, Кривий Ріг; Запоріжжя – Івано-Франківськ через Дніпро; Запоріжжя – Чернівці; Київ – Ковель; Київ – Запоріжжя через Кривий Ріг; Лисичанськ – Одеса; Київ-Миколаїв – Херсон.

Також плануються нові рейси у міжнародному сполученні, зокрема з країнами ЄС та Республікою Білорусь: маршрути до Польщі, приєднання до потягу 4 столиць – 5 столиці (Таллінн), Львів – Мінськ через Ковель і Брест, Гомель – Київ.

Також в “Укрзалізниці” планують покращити рівень сервісу та комфорту для пасажирів – замінять освітлення у вагонах, оновлять постільну білизну, вдосконалять систему прибирання у потягах.

Читайте також:
“Укрзалізниця” звільнить дроворубів і танцюристів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна