“Укрзалізниця” звільнить дроворубів і танцюристів

 

У 2020 році “Укрзалізниця” планує скоротити 40-50% адміністративного персоналу, натомість виробничі кадри буде збережено.

Про це розповів член правління АТ “Укрзалізниця” Желько Марчек, повідомляє пресслужба компанії.

“У 2020 році Укрзалізниця розпочне скорочувати адміністративний персонал. Планується оптимізувати працівників цієї категорії на 40-50%. Натомість виробничі функції та кадри буде збережено, а де необхідно – навіть підсилено”, – заявив Марчек.

Він додав, що триває робота з профільним міністерством, урядом, Світовим банком над програмою оптимізації штату компанії за наступні 3-5 років.

Крім того, за словами Марчека, “Укрзалізниця” поступово позбавлятиметься непрофільних активів.

“Укрзалізниця” платить зарплату дроворубам, лісничим та танцюристам. На балансі компанії – сотні підприємств, не пов’язаних із залізничними перевезеннями. Ця радянська спадщина змушує нас сплачувати комунальні послуги й податок на землю. У той час, коли з 200 об’єктів соціальної сфери прибутковими є лише 10. Отже, активів, які не стосуються колій, рухомого складу та засобів зв’язку, нам доведеться позбутися”, – наголосив Марчек.

На його думку, продаж непрофільних активів та зменшення чисельності працівників має сприяти збільшенню заробітної плати основного виробничого персоналу.

Як писала “Новинарня“, “Укрзалізниця” обіцяє наступного року відновити в “Інтерсіті” доступ до Wi-Fi.

Читайте також:
Депутатську кімнату на залвокзалі Києва переобладнають на зал очікування для військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна