Президент Болівії Моралес подав у відставку

 

Ево Моралес оголосив, що піде у відставку з посади президента Болівії після того, як військові закликали його відступити, а поліція перестала підтримувати після тижневих заворушень через спірні результати виборів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Моралес написав у Twitter в понеділок, 11 листопада.

У зверненні Моралес заявив, що відступив на “добро країни”, але звинуватив опозицію у спробі державного перевороту.

Моралес, перший корінний лідер Болівії, який був при владі 14 років, пізніше повідомив у Twitter, що поліція має “незаконний” ордер на його арешт і що “насильницькі групи” напали на його будинок.

Командир поліції Болівії заявив , що немає жодного ордера на арешт Моралеса.

Повідомлення Моралеса про відставку надійшло невдовзі після того, як головнокомандувач болівійськими збройними силами Вільямс Каліман закликав його подати у відставку.

У місті Болівії Ла-Пас (фактична столиця держави, а також адміністративний центр) люди виходили на вулиці, розмахуючи червоними, жовтими та зеленими прапорами країни. Віце-президент Моралеса Альваро Гарсія Лінера також пішов у відставку.

Як інформувала “Новинарня“, президентові Чехії загрожує відставка через порушення Конституції.

Читайте також:
“30 років при владі”. Президент Казахстану пішов у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна