Меркель і Путін по телефону обговорили “нормандську зустріч”

 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і російський лідер Володимир Путін у понеділок, 11 листопада,  провели телефонну розмову, у центрі якої було обговорення підготовки до проведення саміту в “нормандському форматі”.

Як пише “Європейська правда”, повідомлення про дзвінок розміщені на сайтах німецького уряду та російського президента.

Згідно з офіційною інформацією, Ангела Меркель зателефонувала Володимиру Путіну.

“У центрі уваги розмови була підготовка до саміту в “нормандському форматі” щодо Східної України”, – прозвітували на сайті німецького уряду.

У Кремлі зі свого боку заявили, що у під час розмови було “підтверджено налаштованість на подальшу координацію зусиль Росії і Німеччини в “нормандської четвірці”, в тому числі в плані підготовки можливого саміту в цьому форматі”.

Кремль окремо прозвітував про обговорення “формули Штайнмаєра” і розведення збройних сил і засобів на пілотних ділянках в районі населених пунктів Станиця Луганська і Золоте і початку цього процесу у села Петрівське. Російська сторона заявила також про “підкреслення необхідності закріплення особливого статусу Донбасу в законодавстві України” під час розмови . Однак позиція німецької сторони з цього питання не відома, адже в повідомленні німецького уряду про це не йдеться.

Обидві сторони також заявили, що обговорили майбутнє транзиту російського газу через Україну.

Читайте також:
Меркель і Путін обговорили транзит газу через Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна