Шість років в’язниці отримав нацгвардієць, який насмерть збив підлітка

 

До шести років позбавлення волі засуджено молодшого сержанта Національної гвардії України, який допустив смертельний наїзд на пішохода.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення виніс Вишгородський районний суд Київської області.

“Встановлено, що 27 червня 2016 року близько 22.35 в смт. Димер Вишгородського району на Київщині військовослужбовець здійснив наїзд на пішохода, який перетинав дорогу поза межами пішохідного переходу. Від тяжких тілесних травм внаслідок ДТП 15-річний підліток загинув”, – йдеться у повідомленні пресслужби військової прокуратури Центрального регіону України.

Зазначається, що експертизами було встановлено, що обвинувачений мав технічну можливість уникнути наїзду, застосувавши екстрене гальмування.

“З огляду на нехтування обвинуваченим вимогами Правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, суд застосував до нього також додаткове покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 3 роки”, – додають у прокуратурі.

Також судом задоволений цивільний позов сім’ї загиблого на суму 750 000 гривень на відшкодування моральної шкоди.

Як інформувала “Новинарня“, на Львівщині суд звільнив від покарання військового, що п’яним вчинив смертельну ДТП.

Читайте також:
На Донбасі окупанти засудили українського військовополоненого до 30 років в’язниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна