ЦВК назвала переможця виборів у окрузі №198: самовисуванець обійшов “слугу”

 

Центральна виборча комісія України встановила результати позачергових парламентських виборів 21 липня у 198-му одномандатному виборчому окрузі на Черкащині.

Як повідомляє “Новинарня“, згідно з протоколом, обраним народним депутатом визнали самовисуванця Сергія Рудика.

Рудик обійшов кандидата від “Слуги народу” Наталію Д’яченко.

Центром ОВО №198 є місто Сміла.

Як інформувала “Новинарня“, 12 серпня ЦВК зареєструвала самовисуванця Сергія Рудика обраним народним депутатом від ОВО №198.

48-річний Сергій Рудик – діючий депутат Верховної Ради VIII скликання (у 2014 році також обраний від 198-го округу), колишній “свободівець”.
Був керівником секретаріату депутатської фракції ВО “Свобода” у Верховній Раді України (січень 2013 — квітень 2014), головою Державного агентства земельних ресурсів України (квітень – листопад 2014).

За даними сайту ЦВК, Сергій Рудик на виборах 21 липня набрав 18 923 голоси, тоді як начальник відділу КП “ВодГео” від “Слуги народу” Наталія Д’яченко – на тисячу менше, 17 908.

26 серпня 2019 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України скасував протокол Центрвиборчкому про результати виборів в окрузі №198 на Черкащині, яким було визнано обраним народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика.

Читайте також:
ЦВК назвала переможця на скандальному 50-му окрузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна