СБУ оригінально “привітала” російських військових розвідників з професійним святом

 

Контррозвідники викрили низку агентів, які працювали на 316 розвідувальний центр ГУ ГШ ЗС РФ. За провали в оперативно-службовій діяльності його начальника, капітана 1 рангу Петра Каменщикова, звільнено з посади. А куратору українського напрямку Олексію Аненку СБУ надіслала підозру за шпигунство.

Як повідомляє “Новинарня“, про все це речники української спецслужби розповідають у День військової розвідки, який відзначається у Росії 5 листопада.

“Контррозвідники встановили, що Каменщиков очолював розвідувальний підрозділ з 2012 року та організував системну роботу з вербування українських громадян. Вони поповнювали агентурні мережі для збору різнопланової розвідувальної інформації, а також входили до агентурно-бойових груп для підготовки і проведення диверсійних акцій на території України”, – ділиться інформацією СБУ.

316-й Центр російської військової розвідки дислокується у Новоросійську Краснодарського краю РФ. Його співробітники брали безпосередню участь в анексії Російською Федерацією АР Крим у 2014 році та спеціалізуються на проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, у тому числі забезпечують розвідувальною інформацією окупаційні російські підрозділи на сході України.

У спецслужбі наголошують: лише під час останнього обміну за схемою “35 на 35”, який відбувся 7 вересня 2019 року, до РФ було передано чотирьох викритих контррозвідкою та засуджених за державну зраду агентів 316 РЦ ГУ ГШ ЗС РФ: Антоніна Радіонова, Дмитро Кореновський, Віктор Федоров, Юрій Ломако. 

Після цього, переконані в СБУ, у Москві відбувся серйозний розбір польотів

За наявними у контррозвідки даними, керівника розвідувального підрозділу капітана 1 рангу Петра Каменщикова, незважаючи на значний авторитет і позитивні рекомендації керівництва, за очевидний провал було звільнено із займаної посади.

“Сьогодні в Росії відзначають День військового розвідника. Для Петра Миколайовича це свято сумне. Вважаємо його звільнення зі служби компліментом нашим контррозвідникам”, – іронізують в СБУ.

Відповідно вирішується питання щодо притягнення Каменщикова та інших співробітників центру, безпосередньо задіяних у розвідувально-підривній діяльності проти України, до кримінальної відповідальності за ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

“До свята ми також підготували сюрприз ще одному російському розвіднику – куратору українського напрямку Олексію Аненку. Напередодні він отримав поштою від наших слідчих підозру у шпигунстві. Сподіваємося, що його ка’єра буде такою ж стрімкою та провальною, як у Петра Каменщикова”, – продовжують в СБУ професійно тролити розвідників держави-агресора.

В СБУ наголошують, що отримання Аненком підозри підтверджено міжнародним поштовим сервісом.

Як інформувала “Новинарня“, ФСБ за допомогою тиску й погроз вербує українців, які відвідують анексований Крим.

Читайте також:
На Черкащині затримали чоловіка, який “зливав” таємні військові документи у ФСБ РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна