День єдності у РФ: в Москві проходять два “Русских марша”, розділені ідеєю “Новоросії”

 

У Москві проходять два “Русских марша” з нагоди Дня народної єдності, який відзначають в Росії 4 листопада.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 4 листопада, інформує видання “Новини Донбасу”.

Зазначається, що один з маршів проходить в Любліно. Заявку на ходу спочатку подавали представники націонал-демократичних рухів, але влада її відхилила. Цю ж акцію вдалося узгодити Асоціації народного опору.

За оцінками росЗМІ, на початок маршу число учасників становило близько ста чоловік. На акцію прийшла велика кількість журналістів, а в оточенні стоять кілька сотень поліцейських.

Ще один “Русский марш” почався біля станції метро “Жовтневе поле”. Його організаторами є “Постійно діюча нарада національно-патріотичних сил Росії”. На ньому, на відміну від традиційного маршу, звучать гасла на підтримку “Новоросії” і “Русского мира”.

Два паралельних “Русских марша” проходять в Москві з 2014 року: через війну на Донбасі частина націоналістів виступила на підтримку ідей “Новоросії” і “Русского мира”. Організатори вважають, що якщо об’єднати марші, то розбіжності між учасниками можуть призвести до сутичок.

Як інформувала “Новинарня“, у Москві кримський полковник чухав скроню пістолетом та вистрілив у голову.

Читайте також:
“Геть “ДНР” з Калмикії!”: у РФ бунтують проти призначення ексочільника бойовиків “ДНР” мером міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна