Бойовики обстріляли безпілотник місії ОБСЄ на Донбасі, – ООС

 

Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують навмисно грубо перешкоджати використанню безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ.

Про це у понеділок, 4 листопада, повідомили у пресцентрі штабу ООС.

“Так, сьогодні, представники Місії за допомогою БПЛА типу “Квадро” спостерігали за ситуацією у районі населеного пункту Чермалик Донецької області. Коли літальний апарат пересік лінію розмежування та виконував свої функції над тимчасово окупованою територією, о 12:09, противник випустив в його бік вісім черг зі стрілецької зброї, а через сім хвилин – ще п’ять черг. Окрім того, окупанти здійснили спроби впливу на роботу БПЛА засобами радіоелектронної боротьби”, – йдеться у повідомленні.

Представники СММ ОБСЄ, щоби запобігти втраті безпілотного літального апарата, змушені були його посадити у місці злету, у районі Чермалика.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації пов’язані з намірами приховати свою протизаконну діяльність на тимчасово окупованій території України.

Як писала “Новинарня“, нещодавно на Донбасі ДРГ бойовиків також обстріляла безпілотник ОБСЄ.

Читайте також:
Втрата впевненості українців у армії та уряді зіграє на руку Росії, – генерал Ходжес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна