Бойовики готують провокацію з білою ракетою під час розведення у Петрівському, – штаб ООС

 

Штаб операції Об’єднаних сил повідомляє, що бойовики, які порушували режим припинення вогню, заявляють про готовність до розведення сил у Петрівському 4 листопада і обіцяють просигналізувати про початок розведення білою ракетою.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 4 листопада, інформує пресцентр ООС з посиланням на заяву Української сторони спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

“У низці ЗМІ з’явилася інформація, про те, що окупаційна влада 04.11.2019 готова приступити до початку розведення сил і засобів на ділянці №3 “Петрівське”, на знак чого запустять білу сигнальну ракету о 12:00 (за київським часом) 4 листопада. У цьому контексті заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 є нічим іншим як черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті”, – йдеться у заяві.

В ОС додали, що, діючи у такий спосіб, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у форматі Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін.

У штабі також нагадали, що за даними СММ ОБСЄ, останнє порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків у межах ділянки № 3 “Петрівське” було зафіксоване 30 жовтня.

При цьому, згідно з Мінськими домовленостями, умовою початку розведення сил і засобів є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб.

Як інформувала “Новинарня“, 1 листопада міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що у Петровському 30 жовтня були зафіксовані обстріли, тому розведення сил і засобів на цій ділянці 4 листопада не почнеться.

Читайте також:
Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ в районі розведення біля Петрівського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна