Посол Франції пояснив слова Макрона про нелегалів з України

 

Міністерство закордонних справ запросило посла Франції для надання пояснень з приводу висловлювань президента Еммануеля Макрона про українських нелегалів.

Про це йдеться в коментарі речниці МЗС Катерини Зеленко, опублікованому на сайті відомства.

“У зв’язку з появою повідомлень в ЗМІ про слова, які приписуються президенту Франції Еммануелю Макрону, до МЗС був запрошений посол Франції в Україні для надання роз’яснень.

Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту“, – йдеться в коментарі.

За словами речниці зовнішньополітичного відомства України, “сторони підтвердили, що між Києвом і Парижем існує повне розуміння і співробітництво в реалізації домовленостей про пересування громадян обох країн”.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю консервативному правому щотижневику Valeurs Actuelles у контексті проблеми незаконної міграції згадав про українських нелегалів.

“Я волів би, щоб приїжджали люди з Гвінеї чи Кот-д’Івуару, приїжджали легально, щоб робили цю роботу, а не болгарські чи українські підпільні канали”, – сказав Макрон (деякі українські ЗМІ перекладають кінець цієї фрази як “болгарські чи українські банди”).

Окремі французькі оглядачі пишуть, що порушивши питання імміграції в інтерв’ю “ультраправому” журналу, Макрон намагається консолідувати консервативний правий електорат.

У Єлисейському палаці пояснили інтерв’ю Valeurs Actuelles бажанням президента “говорити з усіма французами, включаючи не зовсім його політичні поля”.

Читайте також:
Франція виступила проти зустрічі генсека НАТО зі звільненими з полону моряками, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна