Міністр закордонних справ Фінляндії відвідав ділянку розведення в Станиці Луганській

 

Делегація Фінляндії на чолі з міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Пекка Гаавісто відвідала ділянку розведення у Станиці Луганській.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил.

Зазначається, що метою візиту була “демонстрація підтримки України, отримання актуальної інформації щодо розвитку безпекової ситуації та дій російських окупаційних військ”.

“Представники делегації висловили стурбованість щодо конфлікту, який триває на сході України та продовжує негативно позначатись на житті та добробуті цивільного населення, яке проживає поблизу лінії зіткнення”, – йдеться у повідомленні.

Глава фінського МЗС позитивно відзначив роботу української сторони на контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) в Станиці Луганський, а саме проведення ремонтно-відновлювальних робіт зруйнованого мосту та запровадження безкоштовного громадського транспорту для цивільних осіб з обмеженою мобільністю.

Фото: пресцентр штабу ОС

Напередодні Гаавісто зустрівся в Києві з українським міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, експертами, які консультують Україну з питань реформ, а також з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Зокрема, глава фінської дипломатії повідомив, що Фінляндія готує додатковий пакет допомоги на 600 тисяч євро для розмінування на сході України.

Читайте також:
Розведення військ біля Золотого завершилося, – ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна