Міська рада Дрездена оголосила “нацистську надзвичайну ситуацію”

 

Німецьке місто Дрезден, розташоване на сході країни, оголосило “нацистську надзвичайну ситуацію” через “серйозну проблему” з ультраправими силами.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ВВС.

Дрезден, столиця федеральної землі Саксонії, здавна розглядався як бастіон крайніх правих сил.

Міська рада ухвалила резолюцію, в якій сказано, що потрібно зробити більше для вирішення цього питання.

“Nazinotstand означає — за аналогією з кліматичною надзвичайною ситуацією — що у нас є серйозна проблема. Існує відкрита загроза демократичному суспільству”, — заявив депутат міської ради Макс Ашенбах, який запропонував затвердити таке рішення.

Ашенбах, який представляє ліву сатиричну політичну партію Die Partei, заявив, що вважає за необхідне вжити заходів, оскільки політики не роблять достатньо, щоб “чітко позиціонуватись” проти крайніх правих.

Резолюція визнає, що “крайньо праві екстремістські позиції та дії… відбуваються все частіше”, і закликає місто допомагати жертвам насильства з боку ультраправих, захищати меншини та зміцнювати демократію.

За текст резолюції проголосувало 39 депутатів міської ради, “проти” — 29, зокрема представники правлячої в Німеччині партії ХДС.

Саксонія також довгий час була оплотом ультраправої Національно-демократичної партії Німеччини (NPD), а згодом і крайньої правої партії “Альтернатива для Німеччини” (AfD). На  парламентських виборах у вересні підтримка AfD зросла майже на 10% у порівнянні з 2014 роком.

У Дрездені також був заснований антиісламський рух “Пегіда” (Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу), який проводить різні акції проти мусульман.

Читайте також:
У Німеччині мером міста обрали неонациста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна