У Німеччині мером міста обрали неонациста

 
Німецька партія влади “Християнсько-демократичний союз” засудила обрання члена ультраправої “Національної демократичної партії” (NPD) Стефана Ягша мером містечка Вальдзідлунг з населенням 2,5 тис. осіб (округ Альтенштадт, земля Гессен).

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

Лідерка ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила про необхідність скасування рішення місцевої ради, що складається з семи депутатів.

Ягша обрали одноголосно 5 вересня після того, як посада залишалася вакантною протягом декількох тижнів. За нього віддали голоси представники різних німецьких партій, представлених у селищній раді – ХДС, СДП, ВДП, НДП.

Місцевий представник ХДС Норберт Шеласко, який також проголосував за 33-річного Ягша, сказав, що місцева рада обрала його, оскільки “немає нікого іншого, особливо нікого молодого, хто знає, як користуватися комп’ютерами та надсилати електронні листи”.

Законодавці інших ключових партій також висловили шок.
“Національна демократична партія” відома своєю відкритою антиміграційною, ультраправою позицією та прихильна до Гітлера.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно канцлерка ФРН Ангела Меркель і лідер РФ Володимир Путін обговорили по телефону підготовку до саміту “нормандської четвірки”.

Читайте також:
Український футболіст подасть до суду на іспанського політика, який назвав його “неонацистом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна