Нардепи надіслали листа конгресменам США: вступаються за “Азов”

 

Народні депутати Верховної Ради надіслали листа членам комітету палати представників конгресу США, які займаються зовнішньою політикою, та вступилися за спецпідрозділ Нацгвардії “Азов”.

Як повідомляє “Новинарня“, відсканований лист публікує в п’ятницю, 1 листопада, пресслужба МВС.

У зверненні нардепи перераховують військовослужбовців “Азову”, які загинули захищаючи країну, – 26 бійців; ще 1414 військовослужбовців батальйону нагородили за мужність і героїзм під час виконання бойових завдань.

“Спроби назвати Азов “терористичною організацією” або “насильницьким іноземним угрупованням білих супрематистів” “болем відгукується в серцях українських військових і добровольців, які захищають країну від окупантів… В умовах війни будь-яка критика військових має бути аргументованою, а докази їхньої причетності до правопорушень – беззаперечними”, – йдеться у зверненні.

Народні обранці зазначають, що у відкритих джерелах інформації немає жодного підтвердження причетності батальйону до терактів в Новій Зеландії чи вербування до лав “Азову” громадян США.

“Спроби дискредитації українських Збройних сил і Нацгвардії – надзвичайно підла і небезпечна зброя. Вона вбиває не людей, а сенси, ідеї, переконання. Вона викручує навиворіт справжню суть речей і зона її ураження устократ більша як у найстрашнішої реактивної артилерії на звичайному полі бою”, – додають речники МВС.

Лист підписали 39 народних обранців.

Як інформувала “Новинарня“, 16 жовтня конгресмен від штату Нью-Йорк Макс Роуз опублікував лист, який підписали 39 конгресменів – колег по Демократичній партії, в якому вони вимагають внести полк Національної гвардії України “Азов” до списку іноземних терористичних організацій.

Своє звернення конгресмени пояснили нібито “ультранаціоналістичним” характером полку та його співпрацею з неонацистами, а також звинуватили підрозділ у зв’язку з терористом, який влаштував стрілянину в мечеті новозеландського міста Крайстчерч в березні 2019 року. Тоді загинули 50 людей.

Керівництво полку “Азов” заявило, що звернення конгресменів є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку.

Читайте також:
Захистити “Азов”: Клімкін звертає увагу на збіг у часі намірів Конгресу США щодо “азовців” і сварки Зеленського в Золотому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна