Користувачі застарілих iPhone й iPad можуть залишитися без інтернету, GPS і пошти

 

Користувачам, які все ще продовжують користуватися смартфонами iPhone 5 і iPad четвертого покоління, з 3 листопада ризикують зіткнутися з проблемами в роботі GPS, вебсерфінгу та електронної пошти.

Про це йдеться на сторінці підтримки Apple, повідомляє сайт ITC.ua.

Це пов’язано з проблемою підрахунку дат GPS, яка почала проявлятися на пристроях з квітня 2019 року. Супутники GPS передають свої дані в десятибітному форматі. Щотижня це число змінюється. Таким чином, кожні 1024 тижні – приблизно раз на 19,7 року – годинник скидається.

Більшість сучасних пристроїв мають вбудоване рішення для нормальної роботи за таких випадків, тому користувачам не потрібно ні про що турбуватися. Але деякі пристрої, такі як iPhone 5, потребують оновлення програмного забезпечення, щоби додати необхідні механізми боротьби з проблемою підрахунку дат GPS.

Отож, коли не встановити оновлення iOS 10.3.4, то ця проблема зачепить не тільки навігацію в смартфоні.

Багато інших функцій мобільного пристрою, такі як App Store, iCloud, електронна пошта і перегляд вебсторінок, також залежать від здатності пристрою точно правильно обробляти час та місце розташування.

Читайте також:
“Слуга народу” допрацює законопроєкт про продаж SIM-карт за паспортами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна