Зеленський обговорив із Меркель розведення військ і нормандську зустріч

 

Президент Володимир Зеленський увечері 30 жовтня провів чергову телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як повідомила пресслужба глави держави, лідери двох країн обговорили зокрема підготовку до зустрічі в “нормандському форматі”.

“Президент України поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі, відзначивши важливість позиції ФРН на підтримку нашої країни. Ангела Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, та привітала прогрес, досягнутий у питанні розведення сил і засобів у Золотому”, – ідеться в повідомленні.

У розмові також ішлося про перспективи розведення поблизу Петрівського – “після закінчення семи днів тиші”.

Окрім того, сторони обговорили питання транзиту російського газу територією нашої країни, зокрема у зв’язку з тристоронніми консультаціями Україна–ЄС–РФ, що відбулися 28 жовтня у Брюсселі.
“Співрозмовники погодилися з необхідністю посилення взаємодії у цьому напрямі”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, попереднього разу Зеленський говорив із Меркель 9 жовтня.

Читайте також:
“Нормандська зустріч” відбудеться протягом листопада, – Пристайко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна