У Пакистані загорівся потяг: загинуло понад 70 людей

 

Щонайменше 73 людини загинули, десятки поранені внаслідок пожежі, яка спалахнула 31 жовтня в пасажирському поїзді в центральному Пакистані.

Як повідомляє “Новинарня“, поранені були доставлені в лікарні сусіднього міста Бахавалпур, лише 18 тіл були ідентифіковані, передає “Радіо Свобода”.

На телевізійних кадрах з місця трагедії видно полум’я, що охопило вагони поїзда, що слідував поблизу району Рахім Яр-Хана в провінції Пенджаб.

“За інформацією, що надійшла до нас, понад 65 людей загинули та понад 40 постраждали», – заявила міністр охорони здоров’я провінції Пенджаб Ясмін Рашид.

“Жахливо… Трагедія в поїзді спричинена вибухом газового балона, який перевозили пасажири”, – повідомила у твітері міністр з прав людини Ширін Мазарі.

Станом на 13:00 четверга, 31 жовтня, світові ЗМІ повідомляють про 73 загиблих внаслідок пожежі.

Місцеві ЗМІ повідомили, що частина пасажирів готувала сніданок, коли балон вибухнув.

За даними Мазарі, трагедія сталася на одному з найстаріших і найполулярніших маршрутів, у поїзді “Тезгам”, що курсує між містом Равалпінді, прилеглим до столиці країни Ісламабада, і південним портовим містом Карачі.

Аварії на поїздах часто трапляються в Пакистані, де залізниці впродовж десятиліть занепадають через корупцію, безгосподарність та відсутність інвестицій. У липні в цьому ж районі загинули щонайменше 23 людини, коли пасажирський потяг, що їхав із східного міста Лахор, протаранив товарний потяг, що зупинився на переїзді.

Прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан був обраний торік на тлі обіцянок створити державу добробуту, однак економічне уповільнення та заходи жорсткої економії гальмують зусилля щодо інвестування в інфраструктуру та соціальні програми.

Як інформувала “Новинарня“, Пакистан та Індія підписали історичну угоду про кордон.

Читайте також:
У Пакистані трапився землетрус, щонайменше 19 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна