Парламент звільнив трьох членів Нацради з ТБ і радіо

 

Верховна Рада у четвер, 31 жовтня, проголосувала за звільнення трьох із восьми членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у зв’язку із закінченням п’ятирічного строку повноважень.

Як передає “Новинарня“, за постанову №2344 проголосували 313 нардепів. Тому з посад звільняють Ольгу Герасим’юк, Олександра  Ільяшенка та Олега Черниша.

Під час обговорення низка нардепів звернули увагу на колізію: оскільки в постанові було вказано, що вона набирає чинності з моменту призначення Верховною Радою на вакантні посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Зокрема нардеп “Європейської солідарності” Микола Княжицький зазначив, що таке формулювання заблокує оголошення конкурсу на нових членів Нацради.

“Подивіться уважно, тут сказано: “Ця постанова набирає чинності з моменту призначення ВРУ на вакантні посади членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення”. Тобто не зараз, коли ми проголосуємо, а коли будуть призначені нові члени. А закон про Нацраду дає нам право оголосити конкурс на призначення цих членів через 3 дні після того, як закінчилися повноваження попередніх. Таким чином, я тримаю в руках повний абсурд, який, мабуть, несе за собою якісь гроші, думки і помисли. І я навіть не є проти них. Але я проти того, щоб ми компрометували українську державу псевдозаконопроєктами, які пишуться людьми, які не те щоб про юридичний підхід, а про звичайну логіку не мають жодного поняття”, – сказав Княжицький, звертаючись до колег у парламенті.

Депутати запропонували правку, яка передбачає, що постанова набуде чинності з моменту підписання її головою Верховної Ради.

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики представник “Слуги народу” Олександр Ткаченко стверджував, що в постанові немає суперечностей. Водночас після тривалого обговорення він погодився внести правку з голосу.

Таким чином звільнені члени Нацради будуть продовжувати виконувати свої повноваження до обрання Радою нових членів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна