Північноатлантична рада НАТО починає дводенний візит в Україну

 

Північноатлантична рада НАТО, представники усіх 29 держав-членів Альянсу разом із генсеком Єнсом Столтенбергом, у середу, 30 жовтня, розпочинає дводенний візит в Україну, під час якого відвідає Одесу та Київ.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Візит розпочнеться в Одесі 30 жовтня, Столтенберг та посли НАТО відвідають другу постійну протимінну групу НАТО “SNMCMG2”, чотири кораблі якої вчора зайшли в одеський порт у рамках патрулювання в Чорному морі.

Генеральний секретар також виступить перед курсантами Морської академії в Одесі.

31 жовтня у Києві генсек НАТО буде головувати на засіданні Комісії Україна – НАТО за участі президента України Володимира Зеленського та виступить із зверненням до Верховної Ради.

Окрім того, Північноатлантична рада зустрінеться зі головою парламенту Дмитром Разумковим, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком та міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Заступник генерального секретаря Мірча Джоане та посли НАТО також проведуть зустріч із керівниками парламентських фракцій.

Як писала “Новинарня“, віцепрем’єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба анонсував зміцнення присутності України в одній із миротворчих місій під егідою НАТО.

Читайте також:
НАТО закликає розширити військову допомогу Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна