Ану Посунся! Вищий антикорсуд виніс перший вирок

 

Вищий антикорупційний суд України виніс свій перший вирок. Підсудна – колишня суддя апеляційного суду Дніпропетровської області Надія Посунся. 

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 30 жовтня, поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Колишню суддю визнали винною і призначили 51 тис. грн штрафу з позбавленням права обіймати державні посади (окрім виборних) протягом року.

За версією обвинувачення, колишня суддя апеляційного суду Дніпропетровської області умисно не подала електронні декларації за 2015 та 2016 роки.

На засіданні Надія Посунся пояснювала, що декларації подала, але не в електронному вигляді, а в паперовому.

Вона просила оприлюднити її паперові декларації на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Жінка відмовилася від отримання ІПН і електронного цифрового підпису, оскільки вважає, що електронним носієм фактично підміняється її особистий підпис та ім’я. Суддя наполягала, що фактично її обвинувачують у відмові від отримання електронного цифрового підпису та за подання паперової форми декларації.

24 травня 2018 року Вища рада правосуддя звільнила суддю у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Як інформувала “Новинарня“, в Антикорупційному суді оголосили обвинувальний акт у справі ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Читайте також:
Вищий антикорсуд відправив Гладковського під варту із заставою в 10,6 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна