Рада ухвалила за основу законопроєкт про “кнопкодавство”

 

Парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України”.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 29 жовтня, повідомляють на сайті парламенту.

Законопроєкт підтримали 287 народних депутатів.

“Проєктом закону пропонується встановити кримінальну відповідальність за здійснення народним депутатом України будь-яким способом голосування на засіданні Верховної Ради України замість іншого народного депутата (неособисте голосування). Таке діяння каратиметься штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – ідеться в пояснювальній записці.

Як інформувала “Новинарня“, у Верховній Раді ІХ скликання зафіксували перший випадок кнопкодавства під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент.

Читайте також:
Нардепи-кнопкодави від “Слуги народу” віддадуть свою зарплату на доброчинність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна