53 омбр повернулася з-під Горлівки. За ротацію – семеро загиблих

 

Військовослужбовці 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ вийшли з району проведення Операції об’єднаних сил після виконання бойового завдання.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 29 жовтня, інформують у пресцентрі Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що після виконання бойових завдань під Горлівкою військовослужбовці відпочиватимуть, відновлюватимуть боєздатність та проводитимуть бойове злагодження на загальновійськовому полігоні.

Як зазначив командир бригади полковник Андрій Поляков, у 2014 році, на момент формування 53-ї окремої механізованої бригади, у штаті бригаді були лише шестеро кадрових офіцерів, решта — мобілізовані солдати та офіцери.

“Бригада має свої бойові традиції, воювала на гарячих напрямках — в Авдіївці, Жолобку, на Світлодарській дузі, крайній раз під Горлівкою. Це далеко не найлегша ділянка відповідальності, але ми із завданням впоралися. На жаль, ми там втратили сімох наших побратимів, які спостерігають за нами з небес, вічна їм слава і шана рідним та близьким Героїв”, – сказав комбриг.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

За його словами, попереду — відпочинок, відновлення боєздатності та облаштування пункту постійної дислокації бригади.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Згідно із вже затвердженими планами, військова частина матиме сучасне військове містечко із казармами поліпшеного типу, дитячим садком та іншими елементами інфраструктури.

Зазначається, що найближчим часом бригада отримає почесне найменування, новий шеврон та гімн.

Як інформувала “Новинарня“, 1 жовтня 2019 року 24 омбр імені короля Данила повернулася на Львівщину.

Читайте також:
Батальйон “Донбас-Україна” повернувся з ООС. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна