У Кривому Розі суд виніс вирок чоловікові за футболку з гербом СРСР

 

Дзержинський райсуд міста Кривий Ріг визнав місцевого мешканця Олега А. винним у порушенні закону, який забороняє використовувати символіку комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України) і призначив покарання у вигляді одного року обмеження волі, яке замінено на випробувальний термін один рік.

Про це повідомляє “Главком” з посиланням на вирок суду від 11 жовтня.

За матеріалами справи, 14 червня приблизно з 11:00 до 17:00 години обвинувачений, перебуваючи в громадському місці біля торгово-розважального центру “Плаза” у Кривому Розі, був одягнений у футболку червоного кольору із зображенням державного герба СРСР – із серпом, молотом та п’ятикутною зіркою.
Ці елементи підпадають під заборону українського законодавства, що передбачає позбавлення волі до п’яти років.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачений повідомив про укладання угоди про визнання винуватості. У суді він підтвердив, що визнає себе винним у скоєнні цього злочину.

Крім умовного покарання, окремо суд поклав на Олега А. низку зобов’язань: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Як інформувала “Новинарня“, в липні Конституційний Суд України оприлюднив рішення щодо конституційності закону про декомунізацію.

Читайте також:
Найбільший ритейлер США зняв із продажу футболки “СРСР” після скарг із Балтії

У Німеччині українці схопили чоловіка у футболці “ДНР” і змусили її зняти. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна