НАТО реформує систему допомоги Україні

 

Відповідно до нового формату взаємодії між Україною та НАТО, про що домовився міністр оборони Андрій Загороднюк під час візиту до Брюсселя, Альянс реформує систему допомоги Україні.

Як повідомляють джерела “Європейської правди“, цього року в НАТО провели аудит допомоги Україні, який показав, що її адміністрування “з’їдає” непропорційно багато коштів, і водночас ускладнює координацію різних проєктів. “Тому ключова зміна – об’єднання усіх програм та форматів взаємодії під однією “парасолькою”, – пише видання.

“Зараз у нас є трастові фонди, є програми в рамках окремих ініціатив, таких як Building integrity, Defence education enhancement program, Програма професійного розвитку, є програма “Наука заради миру і безпеки”, є взаємодія по лінії Генштабу, є взаємодія з агенцією НАТО з питань підтримки і постачання, є взаємодія з командувачем об’єднаними силами НАТО в Європі, взаємодія по силах спецоперацій, по стратегічних авіаперевезеннях тощо. Так от, тепер все це ми упакуємо в один план нашої взаємодії з НАТО“, – пояснив заступник міністра закордонних справ Єгор Божок.

За його словами, нова програма буде базуватися на “Комплексному пакеті допомоги”, який діє з 2016 року, та матиме єдиний секретаріат в Брюсселі та Києві.

Також Україна має визначити пріоритети, за якими вона очікує на надання допомоги.

Читайте також:
“Одна країна – один план”: у Брюсселі погодили новий формат співпраці України з НАТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна