Начальника відділу ДСНС Закарпаття за хабар посадили на 5,5 років із конфіскацією

 

Начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України в Закарпатській області засудили до 5 років і 6 місяців позбавлення волі  з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок Ужгородського міськрайонного суду від 21 жовтня 2019 року.

Ідеться про справу щодо хабаря більш як 5-річної давності.

26 червня 2014 року до правоохоронних органів із заявою звернувся директор ТОВ “Охоронні системи ЛТД”, повідомивши про те, що начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Закарпатського обласного управління ДСНС вимагає від нього 21 тис. грн за погодження актів прийняття до експлуатації систем протипожежного захисту та виконаних робіт з вогнезахисного обробляння – спального корпусу та ресторану “Бокораш” санаторію “Гірська Тиса” ЗФ ТОВ “Готіс” у селі Кваси Рахівського району. Наступного дня після заяви чиновник отримав 10 тис. грн завдатку. На початку липня він підписав акти й отримав решту 11 тис.

У судовому засіданні чоловік вину не визнав і просив виправдати його за відсутністю складу злочину. Але суд вирішив, що вина знайшла своє підтвердження в судовому засіданні та доведена повністю поза розумним сумнівом. Показання заявника підтверджені іншими доказами.

Суд не взяв до уваги доводи адвоката щодо несвоєчасного відкриття судових ухвал на проведення НСРД.

Твердження про провокацію, як вважає суд, спростовуються результатами НСРД: обвинувачений мав умисел на отримання коштів і переконав заявника, що без передачі винагороди питання вирішено не буде.

“…Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років і шість місяців з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та посади, пов’язані з виконанням функції представника влади на строк 3 (три) роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна”, – сказано в тексті вироку.

Запобіжний захід відносно засудженого – застава – до набрання вироком законної сили суд залишив без змін.

Вирок набуде законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не буде подано. У разі її подання вирок стане чинним після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Читайте також:
САП відкрила провадження щодо хабарництва “слуг народу” у Раді

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна