“Європейська солідарність” підготувала для Ради проєкт заяви щодо ПДЧ

 

Партія “Європейська солідарність” підготувала проєкт заяви Верховної Ради щодо Плану дій щодо членства в НАТО і пропонує уповноважити керівництво держави підписати звернення з цього приводу до грудневого саміту НАТО.

Про це повідомив лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко у Facebook.

“Наша команда підготувала проєкт заяви Верховної Ради. Пропонуємо уповноважити голову Верховної Ради разом з президентом і прем’єр-міністром поставити підпис під відповідним зверненням до грудневого саміту НАТО. Воно має продемонструвати консолідовану позицію законодавчої і виконавчої влади у питанні євроатлантичної інтеграції”, – написав Порошенко.

Він наголосив, що сталий мир та надійна безпека можливі лише, якщо Україна стане членом НАТО.

“Поставити на порядок денний питання про План дій щодо членства в НАТО – насамперед обов’язок українського президента. А парламент нового скликання має нагоду продемонструвати політичну волю щодо вступу України до Альянсу”, – додав Порошенко.

Він закликав колег по Верховній Раді – і хто у владі, і хто в опозиції – підтримати пропозицію “Європейської солідарності” вже наступного тижня.

“У цьому питанні маємо бути єдиною українською командою. І тоді ми зможемо досягти амбітних цілей. Як це було з Угодою про асоціацію. Як це було з безвізом. Як це стане з ПДЧ, а згодом – і зі вступом України до НАТО та Європейського Союзу”, – акцентував п’ятий президент України.

Читайте також:
Рівень готовності ЗСУ не є критерієм надання ПДЧ, – голова військового комітету НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна