У Рівному депутати рекомендують заборонити пропаганду Геловіну

 

На сесії Рівненської міської ради у четвер, 24 жовтня, депутати вирішили заборонити у місті святкування Геловіну, однак усе ж проголосували за рішення, яке має рекомендаційний характер.

Такому рішенню рівненських депутатів передувала реклама Геловіну у місцевому ТРЦ “Екватор”, яка була поширена по всьому місту. На ній було зображено дівчину із порізаними венами на зап’ястях рук і закривавлене обличчя.

Як повідомляє “UA: Рівне”, перед голосуванням за рішення на трибуну вийшов ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської Олександр Третяк.

Він зачитав звернення, яке, з його слів, доручили озвучити голови всіх християнських конфесій міста.

У ньому йшлося про згадану рекламу й зазначалося, що вона, зокрема, суперечить законодавству України, бо пропагує суїцид.

Тому депутати рекомендували заборонити в місті пропаганду Геловіну, включаючи зовнішню рекламу, а також рекомендували заборонити відзначення цього свята в комунальних закладах освіти й культури.

Геловін відзначають 31 жовтня.

Читайте також:

На Рівненщині обурені парафіяни ПЦУ зачинили у храмі священика УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна