У Харкові розстріляли чоловіка, нападник підірвав себе гранатою. ДОПОВНЕНО

 

доповнено
У Харкові поблизу супермаркету відбулася стрілянина: є загиблий та поранений. Для розшуку та затримання зловмисників в місті та області введено в дію поліцейську операцію “Сирена”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 25 жовтня, інформує пресслужба поліції Харківщини.

За попередньою інформацією, двоє невідомих осіб здійснили постріли зі зброї у двох чоловіків. Один з них помер по дорозі у лікарню, іншому медики надають необхідну допомогу. Особи потерпілих наразі встановлюються.

Автомобіль, на якому зловмисники зникли, знайдений неподалік від місця скоєння злочину: його підпалили.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група та експерти. Проводиться огляд, опитуються свідки, збираються речові докази.

За інформацією харківського сайту “Город Х”, метою нападників міг бути Григорій Ісаков – ексучасник клубу “Оплот”.

“Ісаков був “правою рукою” глави спортивного клубу “Оплот”, відомого антимайданівця Євгена Жиліна. На Ісакова вже раніше скоювали замах”, – пише “Город Х”.

Один зі стрільців, який влаштував стрілянину у Харкові на вулиці Клочківська, підірвав себе на Південному вокзалі під час переслідування поліцією Про це повідомив голова поліції Харківщини Валерій Сокуренко. Він також назвав нинішню стрілянину в місті “бандитськими розборками”.

“Коли поліцейські наздогнали його та дістали зброю, він дістав гранату і підірвав себе. У нього було ще 4 гранати”, – сказав очільник поліції.

У ході перестрілки в Харкові загинув Володимир Борох, який був свідком у справі про вбивство депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова. Про це повідомив адвокат Святослав Пархоменко, передає проєкт “Ґрати” у Facebook.

За даними ЗМІ, Борох був “правою рукою” пораненого в перестрілці Георгія Ісакова, який раніше входив до керівництва харківської організації “Оплот”.

Журналіст Денис Казанський на сторінці у соцмережі Facebook публікує фото, на якому чоловіки (з відповідними позивними) спілкуються в одному із харківських закладів.

“Пару годин тому мужики з цього знімка мило розмовляли в одному з кафе Харкова. Зараз двох з них вже немає в живих, і ще один з важким пораненням в лікарні”, – пише Казанський.

Зазначається, що “Тайсон”, “Жора” і “Хам” – це, начебто, лідери харківської “ОПГ “Оплот””, лідера якої Євгена Жиліна кілька років тому застрелили в Росії.

“Хто такий Олексій Титов, який з ними на фото – поки не зрозуміло. Відомо тільки, що він з окупованої Горлівки”, – розповів журналіст.

На думку Казанського, “оплотовці” атакували Титова й в упор стали в нього стріляти.

“Ймовірно, з травмата, так як промахнутися було неможливо, але при цьому Титов не тільки не помер, але і відкрив вогонь у відповідь, яким убив “Тайсона” і поранив “Жору”. Потім Титов спробував втекти, але його наздогнала поліція і він загинув в результаті вибуху гранати”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, поліція затримала чоловіка, який розстріляв “Мерседес” у Дніпрі.

Читайте також:
Стрілянина в Голосіївському районі Києва: у зловмисників знайшли багато зброї і гранати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна