Стрілянина в Голосіївському районі Києва: у зловмисників знайшли багато зброї і гранати

 

Зловмисники влаштували стрілянину в Голосіївському районі Києва, на автомобілі втекли з місця злочину, але були затримані поліцією зі стрілецькою зброєю й гранатами в авто. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Інцидент стався ввечері в суботу, 13 жовтня, повідомив відділ комунікації поліції Києва.

“Вчора близько 21:40 до поліції надійшло повідомлення від киянина про те, що на вулиці Пирогівський шлях невідомі влаштували стрілянину, а потім поїхали на автомобілі у невідомому напрямку. За викликом відразу виїхали екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативні групи головного та територіального управлінь поліції, вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками. Одночасно оперативний черговий відправив орієнтування зловмисників і транспортного засобу всім нарядам поліції”, – сказано в повідомленні.

Правоохоронці по прибуттю встановили, що внаслідок стрілянини ніхто не постраждав. Під час відпрацювання прилеглої території виявили біля зупинки громадського транспорту дев’ять предметів, схожих на гільзи, котрі були вилучені та відправлені на експертизу.

“Невдовзі на вулиці Заболотного співробітники патрульної поліції помітили автівку, яка підпадала під орієнтування, та зупинили її. У салоні знаходилося четверо чоловіків, а під час огляду машини поліцейські виявили предмет, схожий на автомат, шість предметів, схожих на гранати Ф-1, РГД-5 та УЗРГМ-2. Правопорушниками виявилися мешканці Києва та Київської області – 1961, 1974, 1986, 1994 років народження. Один із них раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за аналогічне правопорушення”, – розповів начальник Голосіївського управління поліції Олег Волошин.

Надалі під час невідкладного обшуку за місцем мешкання одного з членів компанії правоохоронці знайшли і вилучили близько 30 порожніх магазинів від пістолета ТТ, п’ять магазинів від пістолета Макарова, три магазини від пістолета Марголіна, а також стартовий пістолет.

Головного фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, з іншими учасниками події проводяться слідчі дії. Усі речові докази вилучено і відправлено на експертизу.

Слідчий відділ Голосіївського управління поліції почав кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Читайте також:
У центрі Києва з гранатомета обстріляли “Мостобуд”. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.