В Іспанії проходить перепоховання диктатора Франко

 

В Іспанії у четвер, 24 жовтня, проходить перепоховання останків диктатора Франсіско Франко.

Тіло генералісимуса перенесуть із меморіального комплексу “Долина полеглих2 у сімейну могилу кладовищі в Ель-Пардо під Мадридом. Поховають диктатора поруч із дружиною, передає “Радіо Свобода”.

Ексгумація і перепоховання проходять у присутності родичів. Крім них, за процесом спостерігатимуть міністр юстиції і представник прем’єр-міністра.

На процедурі ексгумації присутні судовий слідчий і персонал державного похоронного бюро. Їхні імена не розголошуються через погрози, які надійшли від ультраправих активістів.

Після дотримання всіх формальностей останки Франко перемістять в нову труну без будь-яких державних символів і перемістять на місце нового поховання. Уряд заявив, що підготував кілька варіантів доставки труни на цвинтарі, але оголосив лише про вертольоти.

Як писала “Новинарня“, раніше уряд Іспанії схвалив рішення про ексгумацію тіла диктатора Франсіско Франко з меморіального комплексу в Долині полеглих.

Читайте також:
Помер один із найвідоміших диктаторів світу Роберт Мугабе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна