У парламенті Естонії закликали Раду Європи тиснути на РФ через Донбас

 

Спікер парламенту Естонії Хенн Піллуаас закликав до тиску на Росію у зв’язку з порушеннями прав людини на Сході України.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ERR, про це він сказав під час виступу на конференції спікерів парламентів держав-членів Ради Європи.

За його словами, відновивши в червні право голосу російської делегації в ПАРЄ, асамблея звела до нуля фундаментальний принцип Ради Європи – захищати універсальні права людини.

“Росія здійснювала акти агресії стосовно України і порушувала принципи врегулювання конфлікту, узгоджені на міжнародному рівні. Ми повинні продовжувати чинити тиск на винуватця і вимагати, щоби припинилося порушення прав людини на сході України”, – сказав Піллуаас.

За словами Пиллуааса, систематично дестабілізуюча поведінка Росії впливає не тільки на сусідні держави, а й на весь Євроатлантичний регіон.

“Ми повинні об’єднати сили, щоб протистояти цій вкрай небезпечній тенденцію. Ми зобов’язані зміцнити наш спільний європейський дім. Ніхто не зробить це за нас”, – сказав спікер.

За словами Піллуааса, рішення ПАРЄ в червні суперечить всьому, що потрібно державам, які зіштовхуються з агресивною поведінкою сусідів або намагаються врегулювати заморожені конфлікти.

Як писала “Новинарня“, у ПАРЄ створили неформальну групу у складі декількох національних делегацій “Балтік+” у відповідь на безумовне повернення Росії до Асамблеї.

Читайте також:
Пристайко обговорив із генсеком РЄ повернення Росії до ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна