Протести в Чилі: кількість загиблих зросла до 18 людей

 

Кількість загиблих через масові акції протестів у Чилі зросла до 18 осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 23 жовтня, пише “Aljazeera”.

“Наразі, за попередніми даними чиновників, вбито щонайменше 18 мирних жителів”, – інформує видання, називаючи це “найстрашнішим насиллям у країні з часів диктатури Августо Піночета”.

Водночас зазначається, що протести у Чилі проходять вже і в інших містах, окрім столиці Сантьяго.

Як відомо, заворушення у Сантьяго розпочалися після підвищення ціни на проїзд у метро в години пік, яка збільшилася з 800 до 830 песо (1,17 долара США).

Протягом усієї п’ятниці у кількох районах столиці відбулися зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями. У різних частинах міста маніфестанти будували барикади і билися з поліцейськими, які використовували проти них водомети і сльозогінний газ.

У цьому зв’язку президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив про реформи, спрямовані на завершення протестів, що спалахнули в країні. Виступаючи з президентського палацу в Сантьяго, Піньєра підкреслив, що отримав “чітке повідомлення” від чилійців.

Він, зокрема, пообіцяв збільшити базову пенсію на 20% і запропонував закон, який дозволить державі покривати витрати на дороге лікування.

Як інформувала “Новинарня“, станом на 21 жовтня кількість загиблих в результаті масових заворушень в Чилі, викликаних підвищенням цін на проїзд в метро, становила 11 осіб. 

Читайте також:
Протести в Каталонії: між поліцією й радикалами стають помірковані незалежники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна