Вибух на Пушкінській: поліція встановила особи загиблих та обставини трагедії. ОНОВЛЕНО

доповнено

Унаслідок вибуху гранати на вулиці Пушкінській у центрі Києва ввечері у вівторок, 22 жовтня, загинули двоє чоловіків, відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Про це повідомив заступник начальника ГУМВС Києва Герман Приступа, передає “Радіо Свобода”.

“Один із загиблих внаслідок вибуху в центрі Києва, 1966 року народження, проходив службу на Донбасі (з 2014 року), інший – охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух, 1977 року народження”, – йдеться в повідомленні.

За словами Приступи, легкі тілесні ушкодження отримала дівчина, яка перебувала за 30 метрів від місця вибуху, її життю нічого не загрожує.

“Опитуємо свідків, конфлікту ніхто не бачив… Відкрили провадження за статтею «умисне вбивство». Бачимо по відео, яке є в нас у розпорядженні, що вони розмовляли”, – зазначив поліцейський.

Як інформувала “Новинарня“, в центрі Києва на вулиці Пушкінській, 34 увечері 22 жовтня стався вибух із двома жертвами. Один із загиблих – 53-річний киянин, колишній ветеран-морпіх, гвардієць батальйону “Донбас” Віктор Дегтярьов (“Сенсей”, “Купол”), другий – охоронець Михайло Микитин.
За даними джерел “УП” в правоохоронних органах, граната була в руках Сенсея.

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, загиблі були знайомі між собою.

“Вони спілкувались біля офісу на вулиці Пушкінській, де пролунав вибух. Є свідки, а також записи з камер відеоспостереження, які підтверджують, що до них ніхто не підходив і в них ні з ким конфліктів не було”, – передає слова Крищенка пресслужба ГУ НП столиці.

“Основною версією залишається необережне поводження з гранатою. Ми провели огляд місця події та офісного приміщення, де виявили залишки алкогольних напоїв. Також за місцем мешкання одного із загиблих під час обшуку ми виявили та вилучили запал від бойової гранати”, – додав Андрій Крищенко.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Читайте також:
У найвисокогірнішому селі України відкрили стелу на честь загиблих АТОвців. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна