У Японії Зеленський зустрівся зі Штайнмаєром

 

Під час робочого візиту до Японії президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Вони обговорили нинішню ситуацію на Донбасі.

Про це у середу, 23 жовтня, повідомляє пресслужба глави держави.

“Досягнення миру на Донбасі та завершення кровопролиття є безумовним пріоритетом для мене та моєї команди”, – наголосив Зеленський.

Він висловив вдячність Штайнмаєру за докладені зусилля для політико-дипломатичного врегулювання війни на Донбасі, постійну увагу до питання відновлення територіальної цілісності України.

Лідери країн погодилися, що “нормандський формат” сьогодні є ключовим для припинення агресії проти України, і зустріч має бути проведена в найближчому майбутньому.

“Україна виконала свою частину для відновлення роботи “Нормандської четвірки”. Розраховуємо на проведення зустрічі лідерів “Нормандської четвірки” найближчим часом, адже всі перепони усунуті”, – зазначив Зеленський.

Президент запросив Штайнмаєра відвідати Україну.

Нагадаємо, президент України перебуває з робочим візитом в Японії, де взяв участь в інтронізації імператора Нарухіто.

Читайте також:
Зеленський запропонував Бразилії перезапустити спільний космічний проєкт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна