Роскомнагляд хоче заблокувати на YouTube репортаж про ходу “Ні капітуляції” в Харкові

 

Роскомнагляд надіслав скаргу до адміністрації хостингу YouTube через відеоматеріал “UA: Харків” від 14 жовтня під назвою “Хода “Ні капітуляції” до маршу Захисників України”

Як повідомляє “Новинарня“, про це у своєму листі редакції повідомила Служба підтримки YouTube, передає у понеділок, 21 жовтня, Суспільне.

На думку Роскомнагляду, репортаж про марш захисників України порушує російський закон “Про інформацію, інформаційні технології і захист інформації”

Так, у своєму листі до YouTube Роскомнагляд визначає матеріал як такий, що “містить заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (громадських) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку”,

“Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути вимушена заблокувати контент”, — попередила команда підтримки YouTube.

Продюсерка Ганна Силаєва надіслала відповідь Службі підтримки YouTube.

“Закони Російської Федерації (країни-агресора, що визнано міжнародною спільнотою) не розповсюджуються і не діють на території незалежної держави України. Так само не мають повноважень на території України державні органи РФ. Відеоматеріал, на який надійшла скарга, є інформаційним сюжетом регіонального Суспільного мовника України і не порушує жодних законів України, авторських прав та правил спільноти Youtube”, – йдеться у відповіді україських медійників до YouTube.

Марш захисників у Харкові провели до Дня захисника України, Свята Покрови та Дня українського козацтва.

Учасники акції пройшли від майдану Конституції до пам’ятника Шевченку. Під час ходи тримали прапори України, політичної партії “Правий сектор”, громадської організації “Фрайкор”.

Як інформувала “Новинарня“, харківська міськрада підтримала “формулу Штайнмаєра” і закликала припинити акції “Ні капітуляції!”.

Читайте також:
Арахамія заявив, що передав у СБУ докази підкупу учасників віче “Ні – капітуляції”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна