“Лагуна” завершила перехід по Дніпру для добудови

 

У Херсоні спустили на воду недобудований середній розвідувальний корабель типу “Лагуна“, що завершив перехід по Дніпру для подальшої добудови.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 21 жовтня, інформує “Український мілітарний портал”.

Зазначається, що спуск відбувся 20 жовтня.

Середній розвідувальний корабель типу “Лагуна” будується підприємством “Кузня на Рибальському”, що у Києві, спуск на воду та добудова відбуватиметься в іншому місці.

Зокрема, в ході добудови будуть встановлена станція радіотехнічної розвідки “Мельхіор”. Зазначимо, що це неможливо зробити на базі підприємства через необхідність подальшого переходу по Дніпру, який обмежує висоту суден через наявність мостів.

Нагадаємо, що перехід середнього розвідувального корабля проекту “Лагуна” розпочалось 8 жовтня, тоді очевидці зафіксували її рух в районі Києва вниз по Дніпру для подальшої добудови. Спуск на воду цього корабля відбувся 23 квітня 2019-го року у Києві на підприємстві “Кузня на Рибальському”.

Новий середній розвідувальний корабель побудований на базі судна проекту 502 ЕМ, що мав такі технічні характеристики:

  • Довжина: 54,8 метрів
  • Ширина: 9,8 метрів
  • Водотоннажність: 1220 тонн
  • Швидкість: 11,6 вузлів
  • Дальність: 7200 миль
  • Автономність: 28 діб
  • Екіпаж: 29 осіб

Які саме характеристики матиме новий корабель та яке обладнання на ньому встановлюватиметься – наразі не відомо.

Як інформувала “Новинарня“, були доставлені два патрульні катери типу Islandвранці в понеділок, 21 жовтня, суховантажем Ocean Freedom до Одеси з Балтимора (США) — “Слов’янськ” та “Старобільськ”, передані як допомога Україні американською владою.

Читайте також:
Начальник Генштабу Руслан Хомчак: Будемо планувати
нові проходи ВМСУ на Азов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна