Ексглава Сумської облради з 128 огшбр Салатенко пройшов офіцерський курс лідерства у США

 

Лейтенант ЗСУ, командир піхотної роти 128-ї гірсько-штурмової бригади, депутат і ексголова Сумської обласної ради Семен Салатенко пройшов повний курс підготовки командирів піхотних взводів армії США в Форт-Беннінгу – IBOLC.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 22 жовтня, повідомив у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Назва курсу: “Піхотний базовий офіцерський курс лідерства”.

Салатенко проходив підготовку разом з 220 офіцерами Армії і Нацгвардії США. В складі курсу були іноземні курсанти, при цьому на курсах командирів взводів Семен єдиним був з України. Причому американські офіцери вже служили в армії, і володіли багатьма навичками, які для Семена були новими.

“В американської піхоти є свій девіз – Follow me – “Іди за мною”. Офіцер зобов’язаний довести, що гідний честі першим йти в атаку та вести за собою бійців, для цього перевіряються всі аспекти його лідерства, агресивності, бойового духу та підготовки в найважчих умовах”, – ділиться нюансами підготовки Бутусов.

Зазначається, що навчальні завдання Салатенко виконував при температурі, яка іноді доходила до +45 градусів і майже стовідсоткової вологості.

Останній тиждень – “пекельний”, коли 5 днів доводиться спати по 2 години на добу в умовах постійного зневоднення, виснаження, безперервних маршів і виконання всіх завдань, яким курсанти навчалися.

“У мене тепер дві мрії. По-перше, щоб у нас була армія, де все побудовано для просування вгору мотивованих лідерів, так, як це зроблено в армії США, адже я сам побачив, що там не в грошах справа, там в основі всього не матеріальні умови, а мораль воїна, добровольця, бажання перемагати. І, по-друге, хочу, щоб мені випала честь вести в бій добре підготовлених українських бійців, і викинути російських окупантів з Донбасу і Криму”, – поділився своїми міркуваннями лейтенант Салатенко.

“А тепер Семен – один з небагатьох молодших офіцерів ЗСУ, хто пройшов навчання в США – 9-тижневий мовний курс і 17-тижневий курс командирів взводів. У його випускному дипломі виключно вищі оцінки “Exceptional” і “Excellent”, – пише Бутусов.

Семену Салатенку 36 років, він за освітою педагог і юрист.
У 2010-2015 рр. був депутатом Сумської міської ради.
Учасник антитерористичної операції на сході України. Із 2014-го по 2015 рік перебував у зоні АТО як фахівець II рангу групи матеріального забезпечення полку патрульної служби міліції особливого призначення “Дніпро-1” Головного управління МВС України в Дніпропетровській області. На фронті мав позивний “Депутат”.
Із 2015 року був депутатом Сумської обласної ради від ВО “Батьківщина”, майже рік – з 4 грудня 2015 до 2 грудня 2016-го –  працював головою Сумської облради.

Як інформувала “Новинарня“, десантники ЗСУ здобули срібло на міжнародних навчаннях у Британії.

Читайте також:
40 військових США стали сержантами після курсів на Яворівському полігоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна