ДБР розслідує факт закупівлі ДФС неробочих сканерів для митної служби

 

Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем співробітниками митної служби.

Про це повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко, передає “Інтерфакс-Україна”.

Нагадаємо, у вівторок, 21 жовтня, глава Державної митної служби Максим Нефьодов повідомив про те, що Державна фіскальна служба закупила 4 з очікуваних 7 сканерів, з яких жоден так і не був введений в експлуатацію, а також, що сканери були встановлені з порушеннями, і тепер їх потрібно переустановити, витративши на це додаткові кошти платників податків.

“Справа серйозна, тому Державне бюро розслідувань почало попереднє розслідування за цим фактом. Відповідні відомості вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – йдеться в повідомленні.

Варченко зазначила, що слідчі Центрального апарату ДБР почали розслідування для повного і об’єктивного дослідження всіх обставин вчиненого правопорушення.

“Дії працівників митниці завдали збитків державному бюджету і нашкодили державним інтересам. Кваліфікуються вони за ч.2 ст. 364 КК України”, – підсумувала Варченко.

Як писала “Новинарня“, уряд скоротив кількість митниць.

Читайте також:
Кабмін тимчасово поновив повноваження податкової міліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.